loader-logo

Вівтарна Дружина

З прадавніх часів християни збирались на молитву й ламання хліба (Дії 2:42) по домах, а в часи переслідувань на місцях поховань мучеників, де згодом почали споруджувати храмові будівлі. Християнські храми будували як місце зібрання спільноти: спільнота, яка є “Храмом Бога живого”, освячує будівлю, а не будівля спільноту.

Так само спільнота – Вівтарна Дружина, що при Храмі Різдва Пресвятої Богородиці, служить на прославу Господа Бога. Адже Вівтарна Дружина – це не просто спільнота, це спільні зустрічі молодих хлопців, що прислуговують у вівтарі “святая святих”, допомагаючи священнослужителям на Божественній Літургії у прославі Господа Бога.

Наша спільнота має за ціль пізнати і прийняти Бога у своє життя. Адже прислуговуючи біля самого Бога, інколи хлопці починають по-іншому бачити своє покликання, а саме покликання до священства. Після перебування у нашій спільноті хлопці ідуть вчитись у Львівську Духовну Семінарію Святого Духа.

Чим займається Вівтарна Дружина? Найперше, прислуговувати біля Престолу у неділю, свята і кожного дня. Так само Вівтарна Дружина зобов’язується дотримувати чистоту у святилищі. Крім цього організовуються цікаві, пізнавальні, розвиваючі, християнські і просто гарні поїздки, екскурсії, прощі, відпочинок, а також і приймаємо участь у різного роду заходах.

Вівтарна Дружина зустрічається у п’ятницю о 17.00 год. у катехитичному класі № 6 (каплиця). Під час зустрічі хлопці-вівтарники мають спільну молитву, навчаються християнської науки, пізнають Божу правди, вчаться морального життя, читають Св. Письмо та його обговорюють, також є час на перегляд християнського фільму.

Часто на зустрічі запрошують цікавих осіб, а саме: отців, братів семінаристів, сестер монахинь і монахів, людей, що проповідують слово Боже, а також інші спільноти, для того щоб поділитись досвідом пізнання Бога на шляху до спасіння.

У Вівтарній Дружині має можливість прийти кожен охочий і спраглий пізнати живого Бога, хлопець віком від 7 років.

Духівником нашої спільноти є о. Микола Стронянський, який тримає спільноту у дусі миру, правди, покори, справедливості і любові. Також о. Микола завжди радий щирій та відвертій розмові з кожним, хто потребуватиме цього у спільноті.

 Вівтарна Дружина, як і кожна спільнота має свою управу, яка разом із духівником вирішує важливі для спільноти питання.

 Управа складається з голови Вівтарної Дружини – на чолі якої є Орест Бедрій, що сумлінно, терпеливо, розумно, мудро відноситься до своїх обов’язків, і любляче до всіх членів спільноти. Далі ідуть заступники голови, це: Онищак Святослав і Дітчук Петро, які підтримують у доброму вихованні, плеканні усіх членів Вівтарної Дружини для великої любові до Бога і до ближніх.

 Загалом на даний час Вівтарна Дружина налічує у собі приблизно 50 молодих хлопців. Щороку 14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці нові кандидати, які після одного випробувального року, приймають присягу до Вівтарної Дружини.

 Якщо ти хочеш зробити своє життя щасливим у Бозі, то приходи до нас, ми тебе чекаємо!

 Наші контакти: тел. 0979009452 – о. Микола Стронянський (духівник)

 тел. 0979905252 або 0636170635 – Орест Бедрій (голова)